Gábor, Karina, Ders
5 °C
21 °C

Felgyulladt Nairobi legnagyobb piaca

2018.06.28. 11:11

Tűz pusztított Nairobi legnagyobb szabadtéri piacán csütörtök hajnalban, a lángokban 15 ember, köztük négy gyerek meghalt, több mint hetvenen megsérültek - közölte a kenyai belügyminisztérium.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tűz egy faanyagok tárolására használt raktárban keletkezett a népszerű Gikomba piacon, a kenyai főváros keleti részében. A lángok az egész piacra és több környező házra is átterjedtek. Számos fából készült stand és műanyag ponyva megsemmisült. A helyszínre rengeteg tűzoltó és katona vonult ki, nagyjából másfél óra alatt tudták a lángokat eloltani - írta az MTI. 

A hatóságok reggel alig tudták visszatartani az árusokat attól, hogy bemenjenek a leégett piac területére, pedig akkor még sűrű fekete füst borult környékre és gázpalackok robbanásának hangját lehetett hallani.

A Gikomba piacon elsősorban használt ruhákat és cipőket árulnak. Az utóbbi években többször is pusztított ott tűz, legutóbb tavaly októberben égett le a piac egy jelentős része. 2014 májusában pedig szomáliai iszlamisták követtek el kettős robbantást a piacon, a támadásban tíz ember meghalt.