Olivér
4 °C
8 °C

A volt román miniszterelnök-helyettes hamisított fotón fog kezet Obamával

2018.06.30. 08:25

Évezred Facebook-posztját produkálta az egykori román miniszterelnök-helyettes (sőt, egy rövid ideig ügyvivő miniszterelnök), Gabriel Oprea. Egy olyan fotót tett ki, amin a volt amerikai elnökkel Barack Obamával fog kezet, de valami láthatóan furcsa a képen.

444.hu írta meg az Euronews cikke alapján, hogy a pénteken kirakott fotó hamisítvány, Obama az eredeti fotón nem Opreával, hanem a mellette álló Traian Basescuval fog kezet.

fotó posztolása után az internetezők vették észre, hogy valami nem stimmel a képpel: Oprea és Obama nem is néznek össze, ráadásul még az arca is vékonyabb Opreának. Majd előkerült az amerikai román nagykövetség honlapjáról az eredeti. Oprea a képpel azt szerette volna hangsúlyozni, hogy ő mennyit tett azért, hogy erősebb legyen a román-amerikai diplomáciai kapcsolat.

Fogja meg a képen a csúszkát, és húzogassa!

Húzza el a csúszkát, és nézze meg a különbségeket! (balra a hamisított, jobbra pedig az eredeti kép látható)

Az Euronews megkereste a román politikust, hogy rákérdezzen erre a képre, Oprea pedig azt mondta, a washingtoni találkozón ő is ott volt, Obama vele is kezet fogott. Ezek szerint viszont sajnos azt nem sikerült lefotózni. Oprea azt nyilatkozta, ő nem fotós, és nem is tud fotókat módosítani, a képet pedig csak úgy kapta.

Oprea egyébként Schmitt Pál sorsára jutott még 2016-ban: Plágium miatt visszavonták doktori címét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?