Olivér
4 °C
8 °C

Videón látszik a thai barlangban rekedt csapat

2018.07.02. 21:28 Módosítva: 2018-07-02 21:56:16

A mentőcsapatok videót is kiadtak az egyik thaiföldi barlangban rekedt tizenkét fiatalról és edzőjükről, akikhez kilenc nap után hétfőn sikerült elérniük a búvároknak.

Először két brit búvár jutott el hozzájuk, a videójukon látszik, hogy hova szorult vissza a gyerekfocicsapat a vízszint folyamatos emelkedésével:

A gyerekek azt kérdezik, hogy mikor mentik ki őket. „Nem ma" – mondják a britek. Azt is elmondják nekik, hogy már kilenc nap eltelt, és hétfő van. Az egyik fiú azt mondja, hogy nagyon éhesek. A végén pedig a búvárok elmagyarázzák, hogy el kell menniük, de visszajönnek, és mások is érkeznek majd.

A tartományi kormányzó szerint először orvosokat küldenek majd be hozzájuk, miközben az elmúlt hét esős időjárása után a kedvezőbb körülményeket is kihasználva próbálják kiszivattyúzni a vizet több részen.

A mentőcsapatok célja az, hogy biztonságban kihozzák a csapatot a barlangból, ami több szakértő szerint még komoly feladat lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?