Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Nyolc csecsemőt gyilkolhatott meg egy nő Angliában

Screen Shot 2018-07-03 at 17.12.56.png
2018.07.03. 17:07

Őrizetbe vett kedden a brit rendőrség egy egészségügyi dolgozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt nyolc csecsemőt, és még hatot meg akart ölni a nyugat-angliai Chester egyik kórházának újszülött osztályán - írja a brit Independent.

A hatóságok nem közöltek részleteket a gyanúsított nőről, így azt se tudni, hogy orvosként, ápolóként vagy más munkakörben dolgozott-e a kórházban. A rendőrség nyolc esetből indult ki, de már az osztályon 2015 márciusa és 2016 júliusa között bekövetkezett 17 haláleset és 15, nem halálos kimenetelű keringés-összeomlás körülményeit vizsgálják.

Ian Harvey, a kórház igazgatója azt mondta az üggyel kapcsolatban: "nem volt könnyű elhatározni magunkat, hogy megkérjük a rendőrséget: nyomozzon az ügyben. De mindent meg kell tennünk, amit tudunk, hogy megérthessük, mi történt itt, és megadhassuk a családoknak az általuk oly kétségbeesetten áhított válaszokat."

A nyomozást vezető Paul Hughes azt nyilatkozta, hogy bár nagy lépést jelent a nyomozásban a gyanúsított letartóztatása, még nem értek az ügy végére, így azt se tudja megmondani, mikor zárulhat le a nyomozás.