Olivér
5 °C
8 °C

Nyolc csecsemőt gyilkolhatott meg egy nő Angliában

Screen Shot 2018-07-03 at 17.12.56.png
2018.07.03. 17:07

Őrizetbe vett kedden a brit rendőrség egy egészségügyi dolgozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt nyolc csecsemőt, és még hatot meg akart ölni a nyugat-angliai Chester egyik kórházának újszülött osztályán - írja a brit Independent.

A hatóságok nem közöltek részleteket a gyanúsított nőről, így azt se tudni, hogy orvosként, ápolóként vagy más munkakörben dolgozott-e a kórházban. A rendőrség nyolc esetből indult ki, de már az osztályon 2015 márciusa és 2016 júliusa között bekövetkezett 17 haláleset és 15, nem halálos kimenetelű keringés-összeomlás körülményeit vizsgálják.

Ian Harvey, a kórház igazgatója azt mondta az üggyel kapcsolatban: "nem volt könnyű elhatározni magunkat, hogy megkérjük a rendőrséget: nyomozzon az ügyben. De mindent meg kell tennünk, amit tudunk, hogy megérthessük, mi történt itt, és megadhassuk a családoknak az általuk oly kétségbeesetten áhított válaszokat."

A nyomozást vezető Paul Hughes azt nyilatkozta, hogy bár nagy lépést jelent a nyomozásban a gyanúsított letartóztatása, még nem értek az ügy végére, így azt se tudja megmondani, mikor zárulhat le a nyomozás. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?