Jenő
-3 °C
6 °C

Meglőtték Gandzsa polgármesterét

2018.07.04. 21:35

Meglőtték Azerbajdzsán második legnagyobb városának a polgármesterét. A támadás a nyílt utcán történt, Ilham Aliyev államfő azonnal személyesen vette kézbe a nyomozás irányítását - írja az MTI.

Elmar Veliyev, Azerbajdzsán második legnagyobb városának, Gandzsának (korábban Jelizavetpol, majd Kirovábád) a polgármestere, gyanútlanul sétált a hivatala előtt, amikor a nyílt utcán megtámadták. Ő is, testőre is megsérült, lőtt sebekkel kerültek kórházba, de állapotuk stabil - közölte a bakui belügyminisztérium. A fegyveres elkövetőt időközben őrizetbe vették, de indítéka egyelőre nem ismert.

A 330 ezer lakosú Gandzsa Azerbajdzsán nyugati felében található, az ország vaskohászatának és szappangyártásának a fellegvára. A város elsősorban arról híres, hogy itt született Abu Mohammed bin Juszuf Nizám ed-din, vagy röviden Nizámi, aki a perzsa nyelvű irodalom nagy alakja, művei között található egy 20 ezer soros diván, vagyis verseskötet is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?