Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Zavargások törtek ki Franciaországban, miután egy rendőr nyakon lőtt egy fiatalt

000 1750AH
2018.07.04. 09:36

Zavargás tört ki kedd este a franciaországi Nantes-ban, miután egy 22 éves férfit egy igazoltatás során agyonlőttek a rendőrök. Az incidens a helyi rendőrkapitány elmondása alapján este fél kilenc körül történt, amikor egy szabálytalanul közlekedő járművet megállítottak a rendőrök. A járőr a sofőrt be akarta vinni a kapitányságra, de az ellenállt, és egyik rendőrt "enyhén" megütötte.

Az egyik kollégánk ekkor tüzet nyitott, eltalálta a fiatalembert, méghozzá sajnos végzetesen.

A halál körülményeit még vizsgálja a rendőrség, de úgy tűnik, hogy a lövedék a nyaki ütőeret érte, és a sérültet már nem lehetett megmenteni; kórházba szállítás közben meghalt.

A haláleset híre gyorsan elterjedt a városban, és több negyedben is spontán tiltakozások kezdődtek, melyek gyorsan randalírozásba csaptak át. Utcán parkoló autók égtek ki, és egy bevásárlóközpont egy részét is sikerült felgyújtani Molotov-koktéllal. Egy 24 éves szemtanú az AFP tudósítójának azt mondta

Robbanásokat hallottam a közelből, és amikor arra vettem az utamat, láttam, hogy minden lángokban áll. Tűz égett a kukákban, az autókban. [a randalírozók] minden összetörtek. Sokáig tartott, míg megnyugodtak a kedélyek.

A feszültségek szerdai eszkalációjáról nincsenek hírek, de a rendőrség jelentős erősítést vezényelt az érintett negyedekbe - főleg az incidens helyszínére, a Breil-be.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép:  Sebastien Salom Gomis / AFP)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?