Aliz
6 °C
14 °C

Fényképezkedés közben leesett egy falról, és meghalt egy ismert kínai üzletember

2018.07.04. 14:20

Balesetben meghalt Wang Jian, Kína egyik legnagyobb vállalatcsoportjának, a HNA Groupnak az alapítója és vezetője Franciaországban, írja a BBC. Az üzletemberről éppen fényképeket készített a családja, amikor leesett egy körülbelül 15 méter magas falról a provence-i Bonnieux településen. Bár a szemtanúk és a rendőrség szerint idegenkezűség nem történt, vizsgálatnak fogják alávetni a holttestet.

A HNA Group az előkelő 170. helyet szerezte meg a Fortune Magazin által összeállított, a világ legnagyobb cégeit rangsoroló listáján. A vállalatnak fontos érdekeltségei vannak többek között a Deutsche Bankban, illetve a Hilton szállodaláncban, és több mint 400 ezer embert foglalkoztatnak világszerte. A csoport a tulajdonosa a legtöbb kínai légitársaságnak, köztük a legnagyobbnak, a Hainan Airlinesnak is.

A HNA Group neve ismerősen csenghet a magyaroknak is, hiszen ez volt az a vállalat, amelyik a Malév megvételét és újraindítását tervezte. A magyar kormány és Demján Sándor féle Magyar Tőketársaság képviselői is tárgyaltak Pekingben a HNA illetékeseivel, ám nem sikerült teljesíteniük a kínai cég feltételeit, így azok elálltak a magyar légitársaság megvételétől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?