Albert, Lipót
2 °C
12 °C

14 napos csecsemőt adott el Teréz anya indiai missziójának tagja

2018.07.05. 15:49

A Teréz Anya által alapított Szeretet Misszionáriusai rendház egyik dolgozója egy 14 napos csecsemőt adott el az India keleti részén fekvő Dzshárkhandban, ezért letartóztatták - számolt be a BBC. A rendház két másik női tagját is bevitték a rendőrök kihallgatni. A rendőrséget egy gyerekjóléti szolgálat értesítette arról, hogy valami nincs rendben. 

Mint a rendőrség kiderítette, nem egyedüli eset volt a csecsemő illegális áruba bocsátása ebben a rendházban. Már kinyomozták, kik szülték az eladott csecsemőket, és tovább folytatják a nyomozást. 

A Szeretet Misszionárius egy olyan, több központtal rendelkező szervezet Indiában, amiben egyedülálló terhes nők lakhatnak. Három éve új örökbe adási törvény lépett életbe Indiában, aminek feltételeit a rend nem tudta teljesíteni, ezért azóta nem adhatnak örökbe innen hivatalosan gyereket. 

Sok elkeseredett, gyermektelen indiai pár kényszerül illegális úton gyerekhez jutni az ország szigorú örökbefogadási szabályzata és a hosszas várólisták miatt. 2015 és 2016 között például csak 3011 legális örökbefogadás történt Indiában, a várólistán pedig 12 ezer pár szerepel. 

Az említett eladott csecsemő neme fiú, az anyja március 19-én érkezett a központba. A BBC úgy tudja, egy babáért körülbelül 240 ezer forintnyi összeget kértek az apácák. A rendőrök 600 ezer forint körüli értékű indiai rúpiát foglaltak le a zárda központjában. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?