Emma
5 °C
23 °C

Gyilkossági kísérlet vádjával ítélték el a macedón parlamentbe betörő férfiakat

2018.07.05. 16:57

Összesen 81 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a szkopjei bíróság csütörtökön azt a hét férfit, aki tavaly áprilisban betört a macedón parlamentbe - írja az MTI.

A macedón szolgálati televízió szerint tekintettel arra, hogy súlyos sérüléseket okoztak az egyik parlamenti képviselőnek, gyilkossági kísérlet vádjával ítélték el a férfiakat. A vádlottak egyenként 10 és féltől 13 évig terjedő börtönbüntetést kaptak. A védelem fellebbezést jelentett be.

A jobboldalt támogató tüntetők azután törtek be a macedón parlamentbe 2017. április 27-én, hogy a szociáldemokraták és az albán kisebbségi pártok új házelnököt választottak meg anélkül, hogy erre felhatalmazást kaptak volna. A tüntetők székekkel dobálták meg a képviselőket, egy kisebb verekedés során legalább nyolc képviselő megsérült, a kisebbségi Albánok Szövetsége nevű párt képviselője, Zijadin Sela pedig súlyosan megsebesült, eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol több hétig ápolták, mert agykárosodást szenvedett és amnéziás volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!