Jolán
2 °C
4 °C

Megállapodtak a német kormánypártok a menekültügyi vitában

2018.07.05. 23:33

Megállapodás született a német kormánypártok között hetek óta húzódó menekültügyi vitában - írja az MTI. 

Andrea Nahles a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnök-frakcióvezetője csütörtök este beszélt a megállapodásról, amire a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU), valamint a koalíciós társ SPD vezetősége hosszas viták, és válságosnak tűnő fejezet után jutott. 

Az Nahles szerint nem fogják egyoldalúan kitoloncolni azokat a menedékkérőket, akik már egy másik uniós tagállamban menedékkérelemért folyamodtak, hanem a müncheni repülőtéren keresztül 48 órán belül visszaszállítják őket az adott országba. Ez persze csak akkor lesz megvalósítható, ha kétoldalú megállapodás születik az érintett országgal. 

Nahles szerint nem lesznek táborok, vagy hasonló létesítmények sem az osztrák-német határon. A korábbi elképzelést tartva, az emberek visszaszállításukig a német szövetségi rendőrség épületeiben lesznek elhelyezve. A menedékjogra nem jogosult migránsok kitoloncolását is fel fogják gyorsítani Németország-szerte. Az illegális bevándorlás elleni küzdelemmel párhuzamosan szeretnék elősegíteni a legális menedékkérők befogadását. 

A megállapodás szerint - az SPD központi követeléseként - a kormány még az idén döntene egy új bevándorlási törvényről.

A megállapodáshoz vezető rögös útról ebben a cikkünkben olvashat részletesebben. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?