Ödön
1 °C
11 °C

Oroszlánok falták fel az orvvadászokat Dél-Afrikában

2018.07.05. 22:18

Nem gondolták, hogy vadászból prédák lesznek azok az orvvadászok, akik orrszarvúakat akartak elejteni egy Dél-afrikai rezervátumban, a délkeleti Kenton-on-Sea településnél. A Sibuya nevü park őrei találták meg a férfiak maradványait, akiket annyira széttéptek, illetve felfaltak az oroszlánok, hogy még mindig nem tudják eldönteni, hogy ketten, vagy hárman voltak. 

A férfiak mellett fejszét, hangtompítós fegyvert, és drótvágót találtak, amik tipikusan az orrszarvúakra szakosodott vadászok eszközei. A park igazgatója szerint vasárnap este, vagy hétfőn a korai órákban történhetett az eset. A vadászok egy nagyobb oroszláncsoportba futottak bele, akik valószínűleg pillanatok alatt széttépték áldozataikat. A maradványokat kedd délután találták meg. 

Az ázsiai megrendelésre dolgozó orvvadászok hatalmas problémát jelentenek a térségben. A rezervátum környékén tavaly 7 állatot öltek meg, az elmúlt tíz évben pedig több mint 7000 állat haláláért felelősek. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?