Ödön
1 °C
11 °C

Trump még idén Szerbiába látogathat

2018.07.05. 17:38

Ivica Dačić szerb külügyminiszter szerint még akár az idei év végén, de legkésőbb jövő tavasszal Szerbiába látogathat Donald Trump amerikai elnök - írja a B92.

“Egy ilyen látogatás előkészítése nagyon komoly munka, ami hónapokig tart. Mindezt figyelembe véve, Trump tavasszal, vagy még idén év végén Szerbiába látogathat” - mondta a külügyminiszter.

Dačić szerint a látogatás központi témája lenne Szerbia és Koszovó viszonya, amivel kapcsolatban szeretné a szerb kormány, ha álláspontjukat meghallgatná és figyelembe venné az amerikai elnök. Egy másik fontos része lenne a látogatásnak az újabb gazdasági kapcsolatok kialakítása, amitől a külügyminiszter sok amerikai beruházást remél. 

Amerikai forrásokra hivatkozva a szerb Telegraf azt írja, hogy a látogatás szervezése előrehaladott állapotban van. A napilap forrása szerint az amerikai vezetés szándékai komolyak, és már elkezdték annak a vizsgálatát, hogy milyen hatással lenne az Egyesült Államok szerbiai megítélésére az elnök látogatása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?