Trump még idén Szerbiába látogathat

2018.07.05. 17:38

Ivica Dačić szerb külügyminiszter szerint még akár az idei év végén, de legkésőbb jövő tavasszal Szerbiába látogathat Donald Trump amerikai elnök - írja a B92.

“Egy ilyen látogatás előkészítése nagyon komoly munka, ami hónapokig tart. Mindezt figyelembe véve, Trump tavasszal, vagy még idén év végén Szerbiába látogathat” - mondta a külügyminiszter.

Dačić szerint a látogatás központi témája lenne Szerbia és Koszovó viszonya, amivel kapcsolatban szeretné a szerb kormány, ha álláspontjukat meghallgatná és figyelembe venné az amerikai elnök. Egy másik fontos része lenne a látogatásnak az újabb gazdasági kapcsolatok kialakítása, amitől a külügyminiszter sok amerikai beruházást remél. 

Amerikai forrásokra hivatkozva a szerb Telegraf azt írja, hogy a látogatás szervezése előrehaladott állapotban van. A napilap forrása szerint az amerikai vezetés szándékai komolyak, és már elkezdték annak a vizsgálatát, hogy milyen hatással lenne az Egyesült Államok szerbiai megítélésére az elnök látogatása.  • Tippek
  • Bankszámla