Zátonyra futott egy komp Indonéziában, a túlélők a felborult hajó oldalán várták a mentést

2018.07.05. 11:26

31 halálos áldozata van egy indonéziai kompbalesetnek, a léket kapott hajó 139 utassal a fedélzetén kedd délután futott zátonyra Sulawesi szigetének partjai előtt, írja a Newsweek. 

Az MTI beszámolója szerint a Lestari Maju nevű komphajó léket kapott, és kapitánya ezért szándékosan zátonyra vezette a sekély vizekben, hogy megmenthesse utasainak életét – mondta Agus Purnomo, az tengeri szállítmányozásokért felelős indonéziai hivatal vezetője újságíróknak. A kapitány igyekezete ellenére az oldalára dőlt hajóból utasok ugrottak és estek ki a tengerbe, közülük többen megfulladtak. Részben azért, mert a a magas hullámok miatt a mentőhajók óvakodtak a Lestari Maju közelébe menni.

A baleset Sulawesi (Celebesz) partjaitól 300 méterre történt. A hatóság által közzétett felvételeken az erősen megdőlt hajó fedélzetébe kapaszkodó utasokat és a tengeren sodródó, mentőmellényt viselő embereket lehetett látni.

Júniusban az észak-szumátrai Toba-tavon süllyedt el egy komphajó 188 utassal. Akkor a szerencsétlenségnek mindössze 21 túlélője volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport