Gábor, Karina, Ders
5 °C
21 °C

Összeállt Trump nagy-britanniai programja

2018.07.06. 17:48

Hivatalos látogatásra érkezik Nagy-Britanniába a jövő héten Donald Trump. A Downing Street által közzétett programból kitűnik, hogy az amerikai elnök összes hivatalos programja Londonon kívüli, vidéki helyszíneken lesz, írja az MTI.

A londoni miniszterelnöki hivatal által ismertetett részletes menetrend alapján 

  • Trump és felesége csütörtökön kora délután érkezik Nagy-Britanniába, egyenesen a NATO-csúcsértekezletről.
  • Az amerikai elnöki házaspárt Theresa May brit miniszterelnök a Londontól száz kilométerre északnyugatra, Oxfordshire megyében emelkedő Blenheim-palotában, Sir Winston Churchill néhai brit kormányfő és családja egykori otthonában fogadja díszvacsorán.
  • Donald és Melania Trump az éjszakát a Winfield House-ban, az Egyesült Államok londoni nagykövetének rezidenciáján tölti, de a brit miniszterelnökkel és kormányával tartandó hivatalos pénteki tárgyalás helyszíne Chequers, a brit kormányfők vidéki rezidenciája lesz.
  • Az elnököt és feleségét ezután windsori rezidenciáján fogadja II. Erzsébet királynő.

Trump nagy-britanniai látogatásának előkészítése nem alakult zökkenőmentesen. Tavaly novemberben a Twitteren osztotta ki Theresa Mayt, hogy foglalkozzon a saját dolgával, és ne azzal, hogy ő miket posztol. Később a londoni nagykövetségbe kötött bele. Kedvenc célpontja Saqid Khan, London muszlim polgármestere is. Ezek után ki csodálkozna azon, hogy London egy pelenkás óriáslufival fogadja az Egyesült Államok elnökét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!