Összeállt Trump nagy-britanniai programja

2018.07.06. 17:48

Hivatalos látogatásra érkezik Nagy-Britanniába a jövő héten Donald Trump. A Downing Street által közzétett programból kitűnik, hogy az amerikai elnök összes hivatalos programja Londonon kívüli, vidéki helyszíneken lesz, írja az MTI.

A londoni miniszterelnöki hivatal által ismertetett részletes menetrend alapján 

  • Trump és felesége csütörtökön kora délután érkezik Nagy-Britanniába, egyenesen a NATO-csúcsértekezletről.
  • Az amerikai elnöki házaspárt Theresa May brit miniszterelnök a Londontól száz kilométerre északnyugatra, Oxfordshire megyében emelkedő Blenheim-palotában, Sir Winston Churchill néhai brit kormányfő és családja egykori otthonában fogadja díszvacsorán.
  • Donald és Melania Trump az éjszakát a Winfield House-ban, az Egyesült Államok londoni nagykövetének rezidenciáján tölti, de a brit miniszterelnökkel és kormányával tartandó hivatalos pénteki tárgyalás helyszíne Chequers, a brit kormányfők vidéki rezidenciája lesz.
  • Az elnököt és feleségét ezután windsori rezidenciáján fogadja II. Erzsébet királynő.

Trump nagy-britanniai látogatásának előkészítése nem alakult zökkenőmentesen. Tavaly novemberben a Twitteren osztotta ki Theresa Mayt, hogy foglalkozzon a saját dolgával, és ne azzal, hogy ő miket posztol. Később a londoni nagykövetségbe kötött bele. Kedvenc célpontja Saqid Khan, London muszlim polgármestere is. Ezek után ki csodálkozna azon, hogy London egy pelenkás óriáslufival fogadja az Egyesült Államok elnökét.  • Tippek
  • Bankszámla