Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Oxigént vitt egy mentőbúvár a thai gyerekeknek a barlangba, végül az övé fogyott el, és meghalt

2018.07.06. 07:39

Ahogy arról beszámoltunk, 11–16 éves fiatalok, 12 gyerekfocista a 25 éves edzőjükkel még június 23-án mentek be egy barlangba, de aztán a heves esőzések miatt már nem tudtak kijönni onnan. Villámgyorsan megemelkedett ugyanis a vízszint a barlangban, elzárva azt a bejáratot, ahol a gyerekek bemásztak, és ami előtt megtalálták a holmijaikat. Szombattól jövő csütörtökig heves esőzés várható, így a mentőcsapatot egyre jobban szorítja az idő.

Saman Kunan
Saman Kunan
Fotó: Thai Navy Seal / Twitter

BBC most arról számolt be, hogy meghalt egy mentőbúvár, akinek az volt a feladata, hogy oxigént vigyen le a barlang azon részébe, ahol a gyerekek vannak, hiszen vészesen fogy a levegő odalent. Ám végül a búvár oxigénje fogyott el a mentés közben, és a férfi meghalt. A búvárt egy társa hozta ki, de már nem tudták megmenteni az életét. A férfi korábban a haditengerészetnél dolgozott, 38 éves volt.

A búvárok azt mondták, nagyon nehéz terep, de nem adják fel, folytatják a mentést. Volt olyan mentő, aki arról beszélt, nagyon bíznak benne, hogy pénteken vagy szombaton sikerülni fog.

A mentésben több nemzet képviselői is részt vesznek, köztük ausztrál rendőrök, amerikai katonák, brit barlangászok és több mint ezer thaiföldi katona.

barlang

A nemzetközi mentőalakulatok hétfőn csodával határos módon épségben találták meg a csapatot négy kilométerre a barlang bejáratától, egy száraz sziklán kuporogva. Ez azonban nem jelenti a fiatalok megmenekülését, ezért azon dolgoznak, hogyan tudnák kihozni őket, mielőtt az újabb eső megérkezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?