Ödön
2 °C
11 °C

Fogdosással gyanúsítja egy újságírónő a kanadai miniszterelnököt

2018.07.07. 17:33

Miután Justin Trudeau kanadai miniszterelnök múlt hét hétfőn tagadta, hogy 18 évvel ezelőtt megfogdosott volna egy újságírónőt, a politikust meggyanúsító nő újra kiállt a nyilvánosság elé azzal, hogy fenntartja, amit mondott – írja a BBC.

Az eset a nő elmondása alapján 2000 augusztusában történt Crestonban, ahol a lavinabalesetek megelőzésére gyűjtöttek pénzt egy eseményen, amin Trudeau még tanárként vett részt. Az esemény után több nappal jelent meg a helyi lapban egy szerző nélküli cikk, ami azzal gyanúsította Trudeau-t, hogy megfogdosta a fiatal riporternőt. Trudeau a cikk megjelenését követően bocsánatot kért a riporternőtől. "Ha tudtam volna, hogy egy országos hírlapnak tudósít, akkor jobban odafigyeltem volna" - írta. 

A kanadai miniszterelnök először július elsején reagált újságírók kérdésére a 20 év után újra előkerült történetre: azt mondta, hogy nem emlékszik semmilyen "kellemetlen helyzetre". Csütörtökön aztán azt mondta, "úgy érzi, hogy biztos benne, hogy nem viselkedett illetlenül". Trudeau azt mondta, a cikk megjelenése után azért kért bocsánatot, mert úgy érezte, hogy nagyon másként élték meg a történteket. Az újságcikk egyébként konkrétan nem részletezi, hogy Trudeau mit tett, csak annyit állít, hogy Trudeau tiszteletlenül viselkedett a riporternővel. 

A nő a frissen kiadott közleményben azt írja, Trudeau tényleg bocsánatot kért tőle, ahogy az cikkben is le van írva. "Nem akartam többet foglalkozni az esettel akkoriban, és most sem akarok. Ezen a közleményen kívül már nem fogom kommentálni ezt az ügyet, és újabb részleteket sem akarom az esettel kapcsolatban megosztani" - írta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?