Olivér
4 °C
8 °C

Kigyulladt a pilótafülke, ezért zuhanhatott le az EgyptAir gépe

2018.07.07. 16:23

Feltehetően a pilótafülkében keletkező tűz miatt zuhant le az EgyptAir MS804-es járata 2016-ban, állapították meg a katasztrófa okait vizsgáló francia szakértők. A műszerek szerint a lángok gyorsan tovább terjedtek a gépen.

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén 2016. május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett, körülbelül 35 perccel a tervezet leszállás előtt, épphogy belépve az egyiptomi légtérbe. Az biztos, hogy a járat kifogástalan műszaki állapotban szállt fel Párizsból.

A fekete dobozok megtalálása után már akkor voltak olyan elemzések, amik szerint a pilóták megpróbálhatták eloltani a tüzet, a fekete doboz adatai alapján ugyanis füst volt a fedélzeten. A műszerek szerint a mosdóban és a pilótafülke alatti részen volt füst.

Viszont a BBC szerint Egyiptom korábban arról beszélt, hogy robbanószerkezetek maradványait találták holttesteken, ami szerintük merényletre utalt. A francia szakértők mostani megállapításai ellentmondanak ennek.

Most várják az egyiptomiak végső jelentését, hogy megvizsgálják, miért juthattak más következtetésekre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?