Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ausztrál orvos úszott be megvizsgálni és felkészíteni a thai gyerekeket

2018.07.09. 12:45

Nyugodt tud maradni nyomás alatt, fizikailag nagyon fitt, jól képzett, mondta egy kollégája Dr. Richard Harrisről, az ausztrál orvosról, aki a szabadságát megszakítva érkezett segíteni a thaiföldi mentésben.

000 1776WR
Fotó: Handout

Harris volt az, aki búvárként beúszott a thai ifjúsági focicsapathoz, és orvosként megvizsgálta a gyerekeket és edzőjüket. Úgy ítélte meg, hogy a bent töltött idő ellenére megfelelő állapotban vannak ahhoz, hogy megkezdődjön a mentés, írja a West Australian.

Arról továbbra is ellentmondó hírek vannak, hogy melyik gyerekeket hozták ki első körben. Viszont állítólag Harris javasolta azt, hogy a leginkább legyengültek kerüljenek előre, mert vasárnap több helyen a vártnál alacsonyabb volt a vízszint, így kevesebb szakaszon kellett búvárkodni.

Harris egyébként több mint 30 éve barlangi búvár, korábban is több országban vezetett már barlangi mentőakciókat. Úgy ítélték meg, hogy ő a legmegfelelőbb arra, hogy bejusson a veszélyes úton a gyerekekhez, és ott aztán felkészítse őket a számos nehézséget rejtő mentésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?