Jenő
-3 °C
6 °C

Elkészült Elon Musk gyerekmentő kapszulája

2018-07-09T055244Z 1522541049 RC1886772B20 RTRMADP 3 THAILAND-AC
2018.07.09. 10:58

Elon Musk pénteken jelentette be, hogy az űrkutatással foglalkozó SpaceX és az alagútfúrással foglalkozó Boring Company mérnökeit küldi Thaiföldre, hátha kitalálnak valamit, amivel segíthetnek a barlangban rekedt gyerekfocicsapaton. Magyar idő szerint szombaton délelőtt a szakemberei már konzultáltak a helyi mentőcsapattal, és arra jutottak, hogy  mentőkapszulákat kéne bejuttatni a gyerekekhez, amiben jó eséllyel túlélhetnék a kifelé vezető utat.

Musk egy kicsi, gyerekméretű tengeralattjárót említett, amihez a Falcon rakéta-technológiáját is felhasználnák. „Elég könnyű, hogy 2 búvár elbírja, de elég kicsi, hogy átférjen a szűk réseken" – írta Musk, hozzátéve, hogy 8 óra alatt megépítenék és 17 óra alatt a helyszínre juttatnák a mentőkapszulákat.

Azonban a  thaiföldi mentőcsapat ezt nem tudta megvárni, mert jobban sürgetett az idő, és megkezdték a mentést

Ennek ellenére a mentőkapszula elkészült, sőt a teszteken is túl van. A fémből készült prototípusban elfér egy felnőtt is, de építettek egy 30 centiméterrel kisebbet és egy felfújhatót is a könnyebb manőverezés érdekében.

Vasárnap sikerült négyet kimenteni a barlangban rekedt gyerekek közül. A gyerekeket 48 órás kórházi megfigyelés alatt tartják, így a szülők sem tudják, melyik négy gyerek jutott ki. A mentés hétfőn fél tíz körül indult újra, erről itt olvashat bővebben>>>

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Elkészült Elon Musk gyerekmentő kapszulája

Bár a mentés már megkezdődött, még lehet, hogy hasznát veszik.

1963 · Jul 09, 2018 10:58am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

(Borítókép: Twitter / Elon Musk / Reuters)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?