Ödön
1 °C
11 °C

Marad a halálbüntetés az indiai lány megerőszakolóira

2018.07.09. 14:54

Helyben hagyta az indiai bíróság a halálbüntetését annak a három férfinak, akiket a brutálisan megerőszakolt, később a bántalmazásokba belehalt újdelhi diáklány ügyében ítéltek el.

A bíróság szerint nem került elő olyan új információ, amely miatt felül kellene vizsgálni a korábbi ítéletet, így elutasították az elítéltek kérelmét – írta az MTI. Ez előrevetíti, hogy negyedik társuk kérvényét is el fogják utasítani. Az ötödik elkövető korábban már öngyilkos lett, a hatodik még nem volt nagykorú, így börtönbüntetéssel megússza a halálos támadást.

A 23 éves orvostanhallgató halála egész Indiát megdöbbentette és ráébresztette arra, mennyire aggasztóan sok a nemi erőszak az 1,2 milliárdos országban. 

A 23 éves orvostanhallgatót 2012 decemberében hat férfi megerőszakolta és összeverte egy buszon. A támadásban – amelyben a busz sofőrje is részt vett – összeverték a lány 28 éves barátját is. A lányt a bántalmazás után kidobták a mozgó járműből. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?