Olivér
5 °C
8 °C

Apróra vágott, chilis, bazsalikomos húsra vágynak a kiszabadult thai gyerekek

2018.07.09. 13:19

Tovább folyik a thaiföldi barlangban rekedt ifjúsági focicsapat és edzője mentése, vasárnap négy gyereket már kihoztak, és hétfőn egy ötödiket is kórházba szállítottak a barlangból. Egyelőre elkülönítve kell lenniük, amíg megvizsgálják őket, még a családjukkal sem találkozhattak.

Az viszont már kiderült, hogy a már kimenekített, és jelenleg kórházban lévő fiúk tizenhat nap után újra meleg ételt ehetnek. A fiúk apróra vágott, chilis, bazsalikomos húst (Pad Ka Pao) kértek a mentés vezetője, Narongsak Osotthanakorn szerint. 

Természetes módon az első dolog, amit az őket elérő búvároktól kértek, az étel volt. A gyerekek szüleiknek még a barlangból írt üzeneteikben is visszatérő elem volt, hogy mit ennének, amikor már kijutnak.

A Titun becenevű, 11 éves Chanin Viboonrungruang a következőket írta: „Apu és anyu, ne aggódjatok, jól vagyok. Mondjátok meg Yodnak, hogy vigyen el sült csirkét enni. Szeretlek titeket!". Ezzel arra utalt, hogy nagynénije megígérte neki, hogy elviszi a helyi KFC-be, írja a CNN.

A Nick becenevű Pipat Bodhi, aki egyébként nem is a csapat tagja, csak a legjobb barátjával akarta tölteni a hétvégét, egy „Moo Kata" nevű tradicionális dél-ázsiai ételt kért szüleitől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?