Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Jobban odafigyelnek majd a biztonságra a világhírűvé váló barlangnál

2018.07.10. 12:57

Miközben az utolsó gyerekeket és edzőjüket is kihozzák kedden a barlangból, Prayuth Chan-ocha thaiföldi miniszterelnök bejelentette, hogy a jövőben újabb intézkedésekkel próbálják majd megóvni a Tham Luang barlangba érkező turistákat, írja a Reuters.

A barlangba még június 23-án ment be egy ifjúsági focicsapat 12 tagja az edzőjével, de kijönni már nem tudtak, mert a heves esőzések miatt megemelkedett a vízszint a bejáratnál. Július 2-án találták meg őket, és három nap alatt, vasárnaptól-keddig hozták ki őket a barlangból.

000 16N1HV
Fotó: Lillian Suwanrumpha / AFP

Eddig is táblán figyelmeztették arra az érkezőket, hogy ne menjenek be a barlangba az esős évszak alatt, mert ilyenkor a járatok egy része megtelik vízzel, ahogy az az elmúlt hetekben is történt.

A miniszterelnök szerint viszont a jövőben a barlangon kívül és belül is újabb intézkedésekre lesz szükség. Azt mondta, hogy figyelniük kell, hogy akik bemennek, ki is jönnek-e a barlangból, több lámpát akarnak felszerelni, és különböző figyelmeztető jelzésekkel is készülnek.

„Ez egy veszélyes barlang" – szögezte le Prayuth, aki azt mondta, hogy a mentés végeztével egy időre lezárják majd a barlangot, amíg elkészülnek ezekkel az átalakításokkal. A thaiföldi turisztikai hatóság mindenképpen reklámozni akarja majd a Tham Luangot, miután ennyit szerepelt világszerte a hírekben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?