Erzsébet
1 °C
4 °C

Öt ember meghalt egy lakástűzben Pau-ban

2018.07.10. 13:46
Feltehetően családi tragédia miatt vesztette életét öt ember egy lakástűzben a délnyugat-franciaországi Pau-ban, ahol egy társasház első emeleti lakásához riasztott tűzoltók négy felnőtt és egy gyerek holttestére bukkantak - közölték kedden rendőrségi források.

Az MTI tájékoztatása szerint "minden arra utal, hogy családi tragédia áll a háttérben. Két párról és egy gyerekről van szó. A tragédia a lakáson belül történt. Erőszak nyomai vannak az egyik páron és a másik párból a feleségen". 

Jean-Paul Brin, Pau alpolgármestere a francia hírügynökségnek elmondta: "úgy tűnik, családi nézeteltérés történt, ami mészárlásba fordult. Nem tudunk semmi többet". 

A tűzoltókat reggel 6 óra 40 perckor riasztották, mert a Pau belvárosában található társasház egyik első emeleti lakásából füst szállt a magasba. Az első vizsgálatok szerint a tűzoltókat azért hívta valaki, mert nem tudta kinyitni a lakás ajtaját, ahol tűz ütött ki és aggódni kezdett, mert közben a lakás egyik ablakának peremén vér folyt kifelé. 

Amikor a tűzoltóknak sikerült bemenniük a lakásba, öt holttestet találtak, köztük egy gyerekét, valamint egy izzó kanapét. A rendőrség szerint a gyereken nem láthatók bántalmazás nyomai, ő a tűz következtében vesztette életét. 

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított nyomozást, amely először az áldozatokat próbálja azonosítani, akik egy szomszéd szerint a gyerek apján kívül valamennyien spanyolok. A gyerek kétéves volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?