Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Újabb lemondások May pártjában a brexit miatt

2018.07.11. 11:59

Benyújtotta lemondását a brit Konzervatív Párt két tisztségviselője kedden, írja a BBC. A párt ifjúsági tagozatának és a női párttagokat tömörítő szervezetének alelnöke Theresa May miniszterelnök múlt pénteken bemutatott, „puha brexitet" szorgalmazó tervezete ellen tiltakozik ezzel a lépéssel. A Konzervatív Pártnak összesen kilenc alelnöke van, akiket évente választanak.

A párt két parlamenti képviselője szerint a tervezet nem használja ki a brexit adta lehetőségeket. Maria Caulfield, a párt női párttagokat tömörítő szervezetének alelnöke úgy nyilatkozott, hogy „ez a politika káros az ország és a párt számára is".

Ben Bradley, a  párt ifjúsági tagozatának alelnöke lemondólevelében azt írta, hogy nem lenne szabad az Európai Unióhoz láncolni az országot, ugyanis ez rontja az EU-n kívüli országokkal a kereskedelmi megállapodások esélyeit. Azzal pedig, hogy nem teljesítik rendesen a brexitet, gyakorlatilag átadják a kormányrudat a Munkáspártnak. Bár Mansfield parlamenti képviselője 2016-ban az Európai Unióban való bent maradásra szavazott, mostanra teljes mellszélességgel kiáll a brexit mellett.

A héten több kormánytag is lemondott hangot adva egyet nem értésüknek, köztük Boris Johnson külügyminiszter és David Davis brexitügyi miniszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?