Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Egyik thai gyerek és az edző sem kapott el súlyosabb fertőzést

2018.07.11. 13:59 Módosítva: 2018.07.11. 14:00

A thaiföldi barlangból kimentett ifjúsági focicsapat tagjai közül a kedden utoljára kimenekített négy gyerek és az edző ugyanolyan vizsgálatokon esik át, mint előzőleg a többiek. A tizenkét gyereknek és edzőjüknek várhatóan még egy hétig kórházban kell maradnia, utána pedig egy hétig otthoni pihenést írtak elő nekik.

A thaiföldi egészségügyi minisztérium illetékese szerint úgy tűnik, hogy mindannyian jól vannak, a BBC szerint senki sem kapott el semmilyen súlyosabb fertőzést. Hármukat ápolják kisebb tüdőfertőzéssel.

A kórházban a CNN szerint azt is elmondták, hogy a fiúk átlagosan két kilót fogytak a bent töltött idő alatt, az első kilenc napban semmit sem ettek, amíg meg nem találták őket. Szerdán már az első két napon kimentett nyolc gyerek rendes ételt ehet.

Thaiföldi rendőrök a Tham Luang-barlangból kimentett ifjúsági labdarúgócsapatot és edzőjüket ápoló csiangraji kórházban tartott sajtótájékoztatón 2018. július 10-én.
Thaiföldi rendőrök a Tham Luang-barlangból kimentett ifjúsági labdarúgócsapatot és edzőjüket ápoló csiangraji kórházban tartott sajtótájékoztatón 2018. július 10-én.
Fotó: Rungrodzs Jongrit / MTI / EPA

Az egészségügyi minisztérium a fiúk viszonylag jó egészségi állapotáért az edzőt, Ekkapol Ake Chantawongot is dicsérte, aki szerinte nagyon odafigyelt rájuk bent. Az már korábban kiderült, hogy a nehéz helyzetben egyben tartotta a csapatot, és a szűkös folyadékforrásokat átengedte a gyerekeknek.

Az elsőként kimentett gyerekek hamarosan védőruhában találkozhatnak családtagjaikkal is, a többiek egyelőre üvegen keresztül láthatják szüleiket, és telefonon beszélhetnek velük.