Erzsébet
1 °C
4 °C

Egyik thai gyerek és az edző sem kapott el súlyosabb fertőzést

2018.07.11. 13:59 Módosítva: 2018-07-11 14:00:12

A thaiföldi barlangból kimentett ifjúsági focicsapat tagjai közül a kedden utoljára kimenekített négy gyerek és az edző ugyanolyan vizsgálatokon esik át, mint előzőleg a többiek. A tizenkét gyereknek és edzőjüknek várhatóan még egy hétig kórházban kell maradnia, utána pedig egy hétig otthoni pihenést írtak elő nekik.

A thaiföldi egészségügyi minisztérium illetékese szerint úgy tűnik, hogy mindannyian jól vannak, a BBC szerint senki sem kapott el semmilyen súlyosabb fertőzést. Hármukat ápolják kisebb tüdőfertőzéssel.

A kórházban a CNN szerint azt is elmondták, hogy a fiúk átlagosan két kilót fogytak a bent töltött idő alatt, az első kilenc napban semmit sem ettek, amíg meg nem találták őket. Szerdán már az első két napon kimentett nyolc gyerek rendes ételt ehet.

Thaiföldi rendőrök a Tham Luang-barlangból kimentett ifjúsági labdarúgócsapatot és edzőjüket ápoló csiangraji kórházban tartott sajtótájékoztatón 2018. július 10-én.
Thaiföldi rendőrök a Tham Luang-barlangból kimentett ifjúsági labdarúgócsapatot és edzőjüket ápoló csiangraji kórházban tartott sajtótájékoztatón 2018. július 10-én.
Fotó: Rungrodzs Jongrit / MTI / EPA

Az egészségügyi minisztérium a fiúk viszonylag jó egészségi állapotáért az edzőt, Ekkapol Ake Chantawongot is dicsérte, aki szerinte nagyon odafigyelt rájuk bent. Az már korábban kiderült, hogy a nehéz helyzetben egyben tartotta a csapatot, és a szűkös folyadékforrásokat átengedte a gyerekeknek.

Az elsőként kimentett gyerekek hamarosan védőruhában találkozhatnak családtagjaikkal is, a többiek egyelőre üvegen keresztül láthatják szüleiket, és telefonon beszélhetnek velük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?