Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Legalább 50 halott és 20 sebesült a nepáli áradásokban

2018.07.11. 22:51

Legalább 50 ember meghalt, 20 megsérült a monszunesők okozta áradások és földcsuszamlások miatt Nepálban az elmúlt két hétben. További kilenc embert keresnek - írja az MTI.

Rám Krisna Szuvédi belügyi szóvivő szerint a szélsőséges időjárás Nepál 77 körzete közül 36-ot érint. Hidak és utak rongálódtak meg. A helyi sajtó szerint a földcsuszamlások több autópályán, köztük a fővárost, Katmandut az ország többi részével összekötő országúton okoztak fennakadásokat a forgalomban.

A kormány mozgósította a hadsereget és a rendőrséget, illetve az érintett területekre vezényelte a mentőcsapatokat. A hatóságok sátrakat, matracokat és takarókat osztottak szét az emberek között.

A júliustól szeptemberig tartó monszunidőszak évente több száz ember életét követelő földcsuszamlásokat és áradásokat okoz Nepálban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?