Ödön
1 °C
11 °C

Utolsóként ért ki a barlangból a hős ausztrál orvos, aztán nagyon rossz hírt kapott

2018.07.11. 14:00 Módosítva: 2018-07-11 14:30:39

Sok hősiességet mutatott meg a világnak a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek mentése. Elsősorban hősiesen viselkedtek a gyerekek, tragikus hős lett az a 

thai mentőbúvár, aki akkor halt meg, amikor oxigénpalackokat vitt be a gyerekeknek, de a hősök közé soroljuk azt az ausztrál orvost is, aki szabadságát megszakítva utazott a helyszínre, hogy segítsen.

Az 53 éves Richard Harris tapasztalt barlangi mentő és búvár. Ő úszott be a gyerekekhez, hogy megvizsgálja őket és felkészítse a csapatot a számos nehézséget rejtő mentésre. A négy kilométeres, tényleg veszélyes föld és víz alatti utat ezután többször is megtette, hogy nyomon követhesse a gyerekek állapotát. 

Harris végül az utolsók között jött ki a barlangból, miután kedden minden gyereket épségben kihoztak. Azt is tudjuk, hogy a mentés utolsó szakasza egyáltalán nem volt veszélytelen. Elromlott ugyanis az a szivattyú, ami alacsonyan tartotta a vízszintet a barlangban, ezért a végén már nagyon sietni kellett.  

Amikor Richard Harris és kollégái kiértek, ünnepelték őket. Tizenkét gyerek és az edzőjük életét mentették meg.

Harris ezen a dicsőséges napon tudta meg, hogy meghalt az édesapja.

Ilyen történeteket ír a valóság. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?