Szilvia
5 °C
16 °C

80 korbácsütésre ítélték, amiért gyerekként alkoholt ivott

2018.07.12. 23:02

Nyilvánosan megkorbácsoltak Iránban egy férfit, amiért még 14-15 éves korában alkoholt fogyasztott, írja a BBC. A nyolcvan korbácsütéssel járó büntetést egy téren hajtották végre kedden Kasmar városban.

Az ügyészség szerint még 2006-ban vették őrizetbe, amiért egy esküvőn alkoholt ivott, és egy évvel később el is ítélték. A BBC szerint nem világos, miért ennyi idővel később hajtották végre az ítéletet, de képek készültek arról, ahogy a férfit egy fához kötözték. A korbácsot egy maszkos, egyenruhát viselő férfi tartotta a kezében.

Iránban a muszlimok alkoholfogyasztása mellett több mint száz másik vétséget büntethetnek korbácsolással, köztük a lopást, a garázdaságot, a csalást.

Az Amnesty International emberi jogi szervezet élesen elítélte a történteket, szerintük senkit sem szabadna korbácsütésre ítélni. Az Amnesty International szerint el kellene törölni az ilyen jellegű fizikai büntetéseket, a végrehajtásukat pedig elfogadhatatlannak tartja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?