Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A brit kormány megszüntetné a szabad mozgást az EU és Nagy-Britannia között

2018.07.12. 14:35

A szabad mozgás megszüntetését és az európai bíróságoktól való függetlenséget szeretné a brit kormány Nagy-Britannia és az EU viszonyában a brexit után – derül ki abból a kormányzati összefoglaló javaslatból, amit Theresa May kormánya közölt csütörtökön. A 98 oldalas összefoglaló jelentésről a SkyNews számolt be a Twitteren. 

GettyImages-692477724
Fotó: Bloomberg

A jelentés szerint ugyanakkor vízumot nem vezetnének be az unió tagállamai és Nagy-Britanniába utazók esetében. 

A brexittel kapcsolatos brit stratégia miatt a héten több kormánytag is  lemondott  hangot adva egyet nem értésüknek, köztük Boris Johnson külügyminiszter és David Davis brexitügyi miniszter.

A britek 52 százaléka nagyjából két éve, 2016. június 23-án szavazta meg a kilépést, és némi előkészítés után hamarosan az is kiderült, hogy 2019. március 29-én történik meg ténylegesen a kilépés.

Az európai politikusoknak teljesen tiszta a stratégiájuk: nagyon meg kell büntetni Londont. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk

  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?