Jenő
-3 °C
6 °C

A titokban e-cigiző másodpilóta véletlenül kikapcsolta a légkondicionáló rendszert

2018.07.13. 14:23

Egy Air China-gép másodpilótája a repülőn sem akart lemondani az e-cigiről, ami végső soron odáig vezetett, hogy a repülő pedig meredeken ereszkedni kezdett. A gép kedden tartott Hongkongból Dalianba, amikor az eset történt.

A BBC szerint a férfi megpróbálta eltitkolni, hogy e-cigizik a gépen, ehhez pedig a kapitány tudta nélkül le akart kapcsolni egy ventilátort az utastér felé. Viszont véletlenül a teljes légkondicionáló rendszert kapcsolta ki, ezzel pedig vészesen csökkent az oxigénszint a gépen.

Az utasok és a legénység is oxigénmaszkokat kapott, a pilóták pedig az előírások szerint ereszkedni kezdtek a repülővel. Miután kiderült a hiba oka, és visszakapcsolták a rendszert, a pilóták visszavitték a gépet a megszokott repülési magasságra.

A kínai repülésügyi hatások megtiltották a dohányzást a fedélzeten, és 2006 óta e-cigizni sem szabad senkinek. Ehhez képest 2015-ben is volt már olyan eset, hogy egy Hongkong-Peking közötti járaton az utasok erős füstöt éreztek a pilótafülke felől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?