Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

A titokban e-cigiző másodpilóta véletlenül kikapcsolta a légkondicionáló rendszert

2018.07.13. 14:23

Egy Air China-gép másodpilótája a repülőn sem akart lemondani az e-cigiről, ami végső soron odáig vezetett, hogy a repülő pedig meredeken ereszkedni kezdett. A gép kedden tartott Hongkongból Dalianba, amikor az eset történt.

A BBC szerint a férfi megpróbálta eltitkolni, hogy e-cigizik a gépen, ehhez pedig a kapitány tudta nélkül le akart kapcsolni egy ventilátort az utastér felé. Viszont véletlenül a teljes légkondicionáló rendszert kapcsolta ki, ezzel pedig vészesen csökkent az oxigénszint a gépen.

Az utasok és a legénység is oxigénmaszkokat kapott, a pilóták pedig az előírások szerint ereszkedni kezdtek a repülővel. Miután kiderült a hiba oka, és visszakapcsolták a rendszert, a pilóták visszavitték a gépet a megszokott repülési magasságra.

A kínai repülésügyi hatások megtiltották a dohányzást a fedélzeten, és 2006 óta e-cigizni sem szabad senkinek. Ehhez képest 2015-ben is volt már olyan eset, hogy egy Hongkong-Peking közötti járaton az utasok erős füstöt éreztek a pilótafülke felől.  • Vennék
  • Hírek