Szilvia
5 °C
16 °C

Kampánygyűlések közepén robbantottak a merénylők Pakisztánban

2018.07.13. 17:38 Módosítva: 2018-07-15 10:16:31

Legalább 128 ember meghalt Délnyugat-Pakisztánban, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy választási kampánygyűlésen. A robbantást Beludzsisztán tartományban, a Kvetta városhoz közeli Másztungban hajtották végre.

A merénylet a tartományi gyűlés képviselői tisztségéért induló egyik jelölt kampányát vette célba. A Beludzsisztán Avami Párt jelöltje életét vesztette a támadásban. A kezdeti híradások még kevesebb áldozatról szóltak, az AFP francia hírügynökség 33 halottról, a Reuters hírügynökség információi szerint 27 ember vesztette életét. Az áldozatok száma sajnos a Reuters másnapi híradása szerint 128 főre emelkedett és nagyon sok a súlyos állapotban levő sérült.

Ez volt egy nap alatt a második választási kampány elleni támadás Pakisztánban. Korábban az észak-nyugati Bannu városában robbantottak egy másik jelölt konvoja mellett, 4 ember halt meg és 40-en sebesültek meg. A Muttahida Madzsliszi-Amal (MMA) konzervatív pártszövetség színeiben induló képviselőjelölt túlélte a támadást.

Kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Avami Nemzeti Párt (ANP) kampányrendezvényén az ország északnyugati részén lévő Pesavarban, a támadásban 20-an meghaltak és 65-en megsebesültek. Életét vesztette egy tartományi képviselőjelölt is, írja az MTI.

A merénylet elkövetését a pakisztáni tálibok vállalták magukra. Pakisztánban július 25-én tartanak általános választásokat. A hadsereg kedden bejelentette, hogy több mint 371 ezer katonával szavatolja a szavazás biztonságát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?