Olivér
4 °C
8 °C

Megölte az apját, miután megtalálta nála a saját gyerekkori pornóképeit

2018.07.13. 17:44

Barbara Combes 51 éves volt már, amikor kezében egy kerti lapáttal az apjához lépett. Néhány éve költözött vissza a lányával együtt az idős férfihoz Manchester külvárosába, aznap is nála kertészkedett, amikor bement a konyhába valamiért. Az asztalon megpillantott egy régi dobozt, benne egy rakás régi fénykép, de nem idilli családi képek: rengeteg megsárgult pornó gyerekekről, köztük az ő saját gyermekkori meztelen képei.

Mintha fekete köd szállt volna rám

mondta később a vallomásában. A felfedezés felidézte benne a több évtizedes erőszakot és abúzust, amit apjától szenvedett el. Az egykori háborús veterán gyakorlatilag szexrabszolgaként tartotta kisgyerekkorától. A kislány kilenc éves volt, amikor először elvitte őt egy „fényképész klubba”, ahol hagynia kellett, hogy a nemi szervét fotózzák vadidegenek. később sem voltak barátai és ismerősei, nem járt sehova, otthon pedig apja várta, aki valószínűleg több százszor is megerőszakolta. Elképzelhető, hogy a nő korán meghalt lányának is ő volt az apja.

Bár a nő nem temethetett el minden rossz emléket, hiszen az apja még az ő negyvenes éveiben is szexuális kapcsolatot folytatott vele, a fényképek hatására ismeretlen erővel tört rá az undor és a gyűlölet. Kiment a kertbe, ahonnan már a lapáttal tért vissza; hátulról fejbe vágta a nappaliban álló 87 éves apját, amikor a férfi megfordult, újra lecsapott, majd a szerszám élével ütött a torkára. Az idős férfi a szemel előtt vérzett el, Barbara Combes pedig ezután kivonszolta a holttestet a hátsókertbe, ráborított valami ponyvát, másnap pedig rendelt egy tonna földet.

Apját ugyanott földelte el a kertben, néhány méterre a ház ablakától, ahol a következő évtizedben is lakott. A rokonoknak azt mondta, apja váratlanul elhunyt, a hatóságoknál pedig nem tett semmilyen bejelentést, felvette az apja után járó szociális juttatásokat.

A 2006-os gyilkosság után 12 évig őrizte a titkát; végül akkor adta fel magát, amikor úgy érezte, le fog bukni. A szociális gondozó bejelentkezett egy családlátogatásra; az előző nap, hogy erre sor került volna, a már hatvanas éveiben járó nő bement a rendőrségre, és mindent bevallott, két nappal később pedig a maradványokat is megtalálták a kertben.

A bíróság  Barbara Combest  most kilenc évre ítélte emberölésért.

Lehet, hogy a több évtizedes abúzus érthetővé teszi, de nem ad felmentést, hogy elvette az életét

– mondta ítélete indoklásában Timothy King bíró.

(Washington Post)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?