Jolán
2 °C
4 °C

Trump együtt teázott II. Erzsébet királynővel

K  AP20180713148
2018.07.13. 21:45

Donald Trump és Melania Trump a nagy-britanniai látogatás utolsó hivatalos programjaként találkozott Windsorban II. Erzsébet királynővel, akivel aztán teáztak egyet.

II. Erzsébet mosolyogva fogadta Trumpékat, aztán pedig az amerikai elnökkel megtekintették az őrség sorfalát. Egy ponton a királynő kikerülte Trumpot, mert az amerikai elnök már előre sétált, mielőtt megállt volna. Előbb úgy tűnt, mintha II. Erzsébet Trump bal oldalára akarna menni, aztán mégis a jobb oldalt választotta.

Trump és Melania összesen 57 percet töltöttek a királnyővel. Trump Windsorból aztán a skóciai birtokára repült tovább, ott tölti majd a hétvégét, mielőtt hétfőn Helsinkiben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozik.

Trump korábban megbeszélést folytatott Theresa May brit miniszterelnökkel, aztán a csütörtök esti, nagy visszhangot kiváltó interjújához képest nagyon elismerően beszélt róla a közösen tartott sajtótájékoztatóján, és azt mondta, hogy mindketten egy szabadkereskedelmi egyezményre fognak törekedni a brexit után. A sajtótájékoztatóval párhuzamosan több tízezren tüntettek Londonban Trump ellen, erről itt olvashat bővebben>>>

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?