Trump együtt teázott II. Erzsébet királynővel

K  AP20180713148
2018.07.13. 21:45

Donald Trump és Melania Trump a nagy-britanniai látogatás utolsó hivatalos programjaként találkozott Windsorban II. Erzsébet királynővel, akivel aztán teáztak egyet.

II. Erzsébet mosolyogva fogadta Trumpékat, aztán pedig az amerikai elnökkel megtekintették az őrség sorfalát. Egy ponton a királynő kikerülte Trumpot, mert az amerikai elnök már előre sétált, mielőtt megállt volna. Előbb úgy tűnt, mintha II. Erzsébet Trump bal oldalára akarna menni, aztán mégis a jobb oldalt választotta.

Trump és Melania összesen 57 percet töltöttek a királnyővel. Trump Windsorból aztán a skóciai birtokára repült tovább, ott tölti majd a hétvégét, mielőtt hétfőn Helsinkiben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozik.

Trump korábban megbeszélést folytatott Theresa May brit miniszterelnökkel, aztán a csütörtök esti, nagy visszhangot kiváltó interjújához képest nagyon elismerően beszélt róla a közösen tartott sajtótájékoztatóján, és azt mondta, hogy mindketten egy szabadkereskedelmi egyezményre fognak törekedni a brexit után. A sajtótájékoztatóval párhuzamosan több tízezren tüntettek Londonban Trump ellen, erről itt olvashat bővebben>>>  • Hírek
  • Bankszámla