Ödön
1 °C
11 °C

Jól vannak a thaiföldi fiúk, jövő csütörtökön hazamehetnek

000 17L3H6
2018.07.14. 10:39
Videoüzenetben köszönték meg a segítséget a thaiföldi barlangban rekedt fiúk, akik kevesebb, mint egy hét múlva hazamehetnek az otthonaikba. Fertőző betegségnek nincs nyoma, fizikailag mindenki egészséges és hízik. A következő nagy feladat: a fiúk és az edző mentális jól-létének a segítése.

Sajtótájékoztatót tartottak a thaiföldi fiúkat kezelő Chiangrai Prachanukroh Kórház vezetői, ahol bejelentették, hogy a fiúk vélhetően jövő csütörtökön hagyhatják el a kórházat - számolt be az ABC News. Így a barlangba rekedtek, kimenekítésük időpontjától függően - 9-11 napot töltenek kórházban és közel egy hónap távollét után térhetnek haza. A sajtótájékoztatón lejátszották a fiúk rövid videóüzeneteit is, amelyben minden fiú azt mondta, hogy jól van, és köszönetet mondott a megmentőinek.

Mindenki jól van és eszik

Piyasakol Sakolsatayadorn, Thaiföld egészségügyi minisztere szerint

az összes fiú egészséges, elkezdte visszaszerezni a normális testsúlyát és mindenkinek nagyon jó az étvágya."

A kórház már elvégzett egy sor, veszélyes fertőző betegségekhez kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatot is, amelyek szerencsére mind a 13 barlangban rekedt, vagyis a 12 fiú és a fiatal edző esetében is negatív eredményekkel zárult.

Már látogathatóak

A fiúkat látogató családtagoknak már nem kell viselniük a sebészi maszkokat és már nem csak üvegen keresztül láthatják szeretteiket, hanem odaülhetnek az ágyaikhoz.

A kórház vezetői elmondták, hogy a következő napokban pszichológiai vizsgálatok következnek. Az orvosok elmondták, hogy azt javasolják, hogy a következő egy hónapban a gyerekek leginkább a családdal és a barátokkal töltsenek időt, de ha lehet, ne nyilatkozzanak.

A média érdeklődése visszaidézheti a félelmet, vagy bűntudatot, esetleg szégyenérzetet okozhat.

Mindez fokozottan igaz lehet az edző esetében, akit a fiúk és a családtagok alapvetően hősként ünnepelnek, de a média a felelősségét is boncolgathatja.

Az ABC News tudósítója megszólaltatta a vaddisznók focicsapatának két tagját, aki knem voltak ott a barlangi túrán, a fiúk elmesélték, hogy csapatépítő jelleggel már korábban is többször sétáltak a barlangban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?