Kényszerleszállást hajtott végre egy Ryanair-gép Frankfurtban

000 17E6OI
2018.07.14. 08:54

A Dublin-Zadar járat tegnap este fél 12-kor kért engedélyt a leszállásra a Frankfurt-Hahn repülőtér irányítótornyától. A kapitány műszaki problémára hivatkozott: a Boeing 737-8AS utastérében rohamosan csökkent a légnyomás, de hogy miért, azt még most sem tudni.

A gép egyik utasa a Twitteren számolt be a kalandról.

Egyik pillanatban még minden oké, aztán olyan rohamosan kezd el süllyedni a gép, hogy a dobhártyád majd szétszakad, a szád kiszárad és vas ízét érzed benne, a levegő meg rohamosan fogy.

Az ilyen esetekhez hasonlóan a Ryanair gépen is kinyíltak azok a rekeszek, melyekből oxigénmaszkok lógnak le az utasok elé, így a légszomj része a dolognak hamar megoldódott.

A cég szóvivője szerint a leszállást követően harminc utast kellett kórházba szállítani erős fül- és fejfájás miatt. Az utasok elméletileg ma reggel folytatják útjukat, a Ryanair közlése szerint 9 órakor száll fel velük egy gépük. Ez ellentmond a már említett utas Twitterjénak szerinte 9:40-es indulást közöltek velük, ami még bele is férne, de egész éjszaka a frankfurti reptér egyik leválasztott részében tartották őket, nem kaptak se inni, se enni, és internetkapcsolatuk sem volt. Később egy tízeurós vócsert kaptak fejenként, ami egy repülőtéren kb egy liter vízre elég.

A nőt a legjobban az zavarta, hogy a kórházba szállított utastársakról semmilyen infót nem kaptak, a Ryanair akkor sem közölt vele semmit, amikor jelezte, hogy egyikük a barátja, és nem unalmában kérdezősködik.

Tipikus Ryanair: ha nem ér vissza időben a kórházból az az ő baja, ha maradok és megvárom, az meg az enyém, mert nem ajánlottak fel másik járatot Zadar felé. Nem adnak ki semmilyen információt, még egy telefonszámot sem, ahol meg lehetne ezt beszélni. A reptér alkalmazottai az egyetlenek akik igyekeznek segíteni nekünk.

Nyitókép: a Ryanair egyik Skóciába tartó gépe július 9-én, Hollandiában, az eindhoveni repülőtéren kényszerült leszállni, miután a fedélzeten fenyegető tartalmú levelet találtak (AFP / ANP / Rob Engelaar)  • Tippek
  • Bankszámla