Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lesokkolták a rendőrök a részegnek hitt fiatalt, pedig csak autista

2018.07.14. 17:12

A texasi rendőrség megbilincselt, majd kétszer elektromos sokkoló pisztollyal megrázott egy 19 éves fiút, akit részegnek és bedrogozottnak hittek. Pedig Michael csak autista. A rendőri túlkapásról videó is készült.

A fiúra szomszédja hívta ki a rendőröket Graham városában, amikor azt látta, hogy Michael köveket dobál át az ő kertjébe. A kiérkező rendőrök megkérdezték a fiút, hol lakik, mire ő azt válaszolta, pont itt, hiszen saját otthonának kertjében állt.

A rendőrök ezután részegségi tesztet csináltak a fiún, aki ekkora már érhetően egyre zavarodottabbá vált. Michael-t ezután a földhöz nyomták, megbilincselték és sokkoló pisztolyt használtak rajta.

A júniusi esetről most közzétett videón tisztán lehet hallani, ahogy a fiú az anyja után kiállt, aki mindeközben a házban tette a dolgát.

"Mérges vagyok. Megnéztem a kamerafelvételt. A fiam azt mondogatta a rendőröknek, hogy »anya bent van a házban, hadd menjek oda hozzá«. Ha csak kicsit is beszélget vele valaki, rögtön meg tudja mondani, hogy a fiam fogyatékossággal él. Ehelyett most véraláfutásos a szeme, horzsolások és sebek borítják az arcát" - nyilatkozta Michael anyja egy helyi tévének adott interjújában.

A tévé szerint egyébként a betelefonáló szomszéd megemlítette a diszpécsernek, hogy lehet, a fiú értelmi fogyatékossággal él, de a rendőrség szerint ez az információ a kiérkező járőrökhöz már nem ért el.

Graham város rendőrsége kiadott egy nyilatkozatot az esetről, amiben megvédik a túlkapó rendőrt. Azt írják, hogy ő csak azt a döntést hozta, amit egy ilyen információhiányos szituációban tudott, mert Michael viselkedéséből arra következtetett, hogy a fiú valamilyen szer hatása alatt állt. A szerencsétlen esetet viszont a továbbiakban példaként használják majd, hogy ilyen ne ismétlődhessen meg még egyszer.