Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idén 28 embert löktek fel, szúrtak meg, tapostak le a bikafuttatáson

2018.07.15. 17:51

Idén 28 ember sérült meg a hagyományos pamplonai bikafuttáson, amely szombaton zárult az észak-spanyolországi városban – közölte az MTI.

A befejező napon hatan sérültek meg a város utcáin megrendezett 850 méteres futamon, amit a bikák 2 perc 12 másodperc alatt tettek meg.

Az egyik áldozatot métereken keresztül hurcolta magával egy bika, mert az ikonikus piros nyaksálja beleakadt a szarvába.

A férfit hordágyon szállították el a helyszínről. A navarrai kórház szóvivője elmondta: a hat sérült mindegyike megúszta zúzódásokkal és horzsolásokkal.

A pamplonai bikafuttatáson nyolc egymást követő napon futnak a bikák az emberekkel együtt. A fesztiválnak idén összesen 28 sérültje volt, közülük két embert felökleltek a bikák. Tavaly a nyolc futáson hat szúrt sebet okoztak a bikák, egyéb sérülésekkel mintegy ötvenen kerültek kórházba. A hatalmas bulival végződő fesztivál, amellyel a hagyományok szerint Pamplona védőszentjét, San Fermínt ünneplik évente mintegy egymillió látogatót vonz a városba.