Idén 28 embert löktek fel, szúrtak meg, tapostak le a bikafuttatáson

2018.07.15. 17:51

Idén 28 ember sérült meg a hagyományos pamplonai bikafuttáson, amely szombaton zárult az észak-spanyolországi városban – közölte az MTI.

A befejező napon hatan sérültek meg a város utcáin megrendezett 850 méteres futamon, amit a bikák 2 perc 12 másodperc alatt tettek meg.

Az egyik áldozatot métereken keresztül hurcolta magával egy bika, mert az ikonikus piros nyaksálja beleakadt a szarvába.

A férfit hordágyon szállították el a helyszínről. A navarrai kórház szóvivője elmondta: a hat sérült mindegyike megúszta zúzódásokkal és horzsolásokkal.

A pamplonai bikafuttatáson nyolc egymást követő napon futnak a bikák az emberekkel együtt. A fesztiválnak idén összesen 28 sérültje volt, közülük két embert felökleltek a bikák. Tavaly a nyolc futáson hat szúrt sebet okoztak a bikák, egyéb sérülésekkel mintegy ötvenen kerültek kórházba. A hatalmas bulival végződő fesztivál, amellyel a hagyományok szerint Pamplona védőszentjét, San Fermínt ünneplik évente mintegy egymillió látogatót vonz a városba.  • Tippek
  • Bankszámla