Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németország is átvesz 50 menedékkérőt az olaszoktól

2018.07.15. 14:13

Németország beleegyezett, hogy átvesz 50 menedékkérőt abból a 450 emberből, akik két hajón vesztegelnek napok óta a Földközi-tengeren, Szicília közelében – írja az MTI a Die Welt című konzervatív német lap nyomán. Málta és Franciaország már szombaton közölte, hogy befogadnak 50-50 embert.

A német kormány egyik szóvivője közölte: Németország és Olaszország megállapodott, hogy a szorosabb kétoldalú menekültügyi együttműködés érdekében Németország kész befogadni 50 embert. A menedékkérők jelenleg az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex és az olasz hatóságok egy-egy hajóján vannak, amelyeket sem Olaszország, sem Málta nem engedett be a kikötőibe.

Giuseppe Conte olasz kormányfő levélben fordult Jean-Claude Junckeren, az Európai Bizottság elnökén és Donald Tuskon, az Európai Tanács elnökén keresztül az EU másik 27 tagállamához: mutassák világos jelét annak, hogy részt vállalnak a terhekből, és a menedékkérők egy részét engedjék kikötni vagy fogadják be.