Szilárda
-4 °C
3 °C

Trump újraindulna 2020-ban

2018.07.15. 07:26

Donald Trump amerikai elnök egy interjúban elárulta, hogy újra akar indulni az elnökválasztáson 2020-ban, és szerinte nincs senki, aki le tudná őt győzni. Az interjúban Trump beszél az európai migrációról is, és ezzel összefüggésben Magyarországot is megemlíti – írja az MTI.

Donald Trump
Donald Trump
Fotó: Carlo Allegri

Trump nagy-britanniai látogatásán az elnöki gépen adott interjút az ITV tévécsatorna műsorvezetőjének, Piers Morgannak, és ebből vasárnap közölt részleteket a Mail on Sunday brit lap.

Az amerikai elnök arról is beszél, hogy a tömeges bevándorlás rossz hatással lesz Európára:

Nem fogok mondani egyes országokat, de kiválaszthat egyet, és láthatja, hogy ott mi történik. Egyes országok nem vesznek át [bevándorlókat]. Őket tényleg megrója emiatt az Európai Unió. Nézze például Magyarországot. Ők nem akarják azt tenni, amit a többi ország közül egyesek tettek. Most ez egy nagyon komoly dolog, humanitárius alapon kéne tenni valamit, de azért ez megváltoztatja Európát. Ez komoly mértékben megváltoztatja Európát

– mondta Trump, utalva többek között a párizsi és a londoni merényletekre is.

Morgan arról is kérdezte az elnököt, hogy indul-e újra az elnökválasztáson:

Igen, teljes mértékben ez a szándékom. Úgy látszik, hogy mindenki ezt akarja tőlem

– válaszolta Trump, és hozzátette, hogy nem lát egyetlen olyan demokrata párti kihívót sem, aki le tudná őt győzni: "Senkit se látok. Mindnyájukat ismerem, de senkit se látok [esélyes kihívónak]." 

Az interjúban Donald Trump részleteket árult el a II. Erzsébettel folytatott megbeszéléséről. Megerősítette, hogy terítékre került a Brexit is:

Igen. Ő azt mondta, hogy ez egy nagyon – és igaza is van –, nagyon összetett probléma, és azt hiszem, senki se gondolta, hogy mennyire összetett lesz 

– mondta az elnök, és rendkívüli asszonynak nevezte a brit uralkodót: "A királynő fantasztikus. Ő fantasztikus asszony, annyira energikus, okos és éles eszű."

Piers Morgan az amerikai elnök közelmúltbeli tárgyalópartnere, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor felől is érdeklődött:

Nagyszerűen kijöttem vele, bizony! Nagyon eszes, kimagasló személyiség, tréfás és kemény, jó tárgyaló

– mondta Donald Trump az észak-koreai vezetőről, akivel június 12-én bonyolította le történelmi jelentőségű találkozóját Szingapúrban.

Morgan erre reagálva könyörtelen diktátornak nevezte Kim Dzsongunt.

Igen, az, könyörtelen, de mások is azok

– válaszolta Trump, hozzátéve, hogy sok olyan emberrel van dolga, aki meglehetősen könyörtelen.

Morgan azt firtatta, hogy közéjük lehet-e sorolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt is.

Nem tudom ezt megmondani, feltételezem, talán igen. De másokat is megnevezhetnék

– mondta Trump.

Az amerikai elnök vasárnap repül Helsinkibe, ahol hétfőn tárgyal Vlagyimir Putyinnal. Ez lesz az első hivatalos csúcstalálkozójuk azóta, hogy Trump elfoglalta elnöki hivatalát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!