18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Harminc év után egy használt óvszer leplezte le a gyerekgyilkost

2018.07.16. 21:42 Módosítva: 2018.07.16. 21:48

1988. április elsején a nyolcéves April Tinsley egy barátnője háza felé sétált, amikor valaki a nyílt utcán elrabolta az Indiana állambeli Fort Wayne-ben. Testére három nappal később egy árokban találtak rá, 32 kilométerre az otthonától. A kislányt megerőszakolták és megfojtották.  

A rendőrség a nyomozás során idegen eredetű DNS-mintát talált a gyerek alsóneműjén, de az elkövetőt nem tudták beazonosítani. Két évvel később hátborzongató üzenetet firkáltak fel egy pajta oldalára, közel ahhoz a helyhez, ahol felfedezték a tetemet:

Megöltem a nyolcéves April Marie Tisley-t. Újra gyilkolni fogok.

A gyilkos sorai
A gyilkos sorai
Fotó: FBI

Ez a gyilkosság tartott lázban akkoriban mindenkit, évtizedekig a legismertebb megoldatlan bűnesetként tartották számon. Még úgy sem történt semmilyen előrelépés az ügyben, hogy tizenhat évvel később, 2004-ben

a gyilkos újabb és újabb cetliket hagyott kislányok kerékpárjain azzal az üzenettel, hogy ők lesznek a következő áldozatai.

Ezekben még konkrét utalások is vannak April Tinsley-re. Az egyik levélben hibás angollal írva például ez állt:

Szia, édes. Egy ideje már figyellek téged. Én vagyok az, aki elrabolta, megerőszakolta és megölte April Tinsley-t. Te leszel a következő áldozatom, ha ezt most nem jelented a rendőrségnek, vagy nem látom viszont az üzenetet a holnapi újságban vagy a hírekben.

A rendőrség a sárga csíkos papírra írt üzeneteket három különböző helyszínen hagyott táskákban találta meg, mellettük használt óvszerek és a gyilkos testéről készült polaroid fényképek voltak. Végül az ezekről vett mintát hasonlították össze az April Tinsley ruháján talált DNS-nyomokkal, és ekkor rájöttek, valóban ugyanarról az emberről van szó. De még ekkor sem tudták kideríteni, ki az elkövető. 2009-ben még az FBI is becsatlakozott a nyomozásba, de nem jutottak eredményre.

John Miller és áldozata, April Tinsley
John Miller és áldozata, April Tinsley
Fotó: FBI

Végül 2018 májusában egy nyomozó küldte el a mintákat egy cégnek Virginia államba, akik ezek kivizsgálására szakosodtak, és több hasonló megoldatlan ügyön is dolgoztak már.

Ők egy nyilvános adatbázison végigfuttatták a mintákat, és ekkor egy testvérpárra bukkantak. A rendőrség elkezdte megfigyelni az egyiküket, John Millert. Július elején átkutatták a férfi lakókocsiját, ahol a szemétkukában három használt óvszert találtak. Ezeket kivizsgálták, és kiderült,

harminc év után megtalálták April Tinsley gyilkosát.

Július 15-én végül elfogták a most ötvenkilenc éves férfit. Amikor a rendőrség megkérdezte tőle, tudja-e, hogy miért, azt válaszolta: 

April Tinsley miatt.

John Miller bevallotta, hogy 1988-ban a nyolcéves kislányt elhurcolta saját lakókocsijába, ahol előbb megölte, majd közösült a holttesttel. Azt is mondta, a kislány tíz perc fojtogatás után halt meg, és egy napig őrizte a testét, mielőtt az árokparton kidobta. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, az ügyét hétfőn tárgyalják.

Források: BBC, ABC, CNN

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport