Judit
2 °C
7 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Harminc év után egy használt óvszer leplezte le a gyerekgyilkost

2018.07.16. 21:42 Módosítva: 2018-07-16 21:48:10

1988. április elsején a nyolcéves April Tinsley egy barátnője háza felé sétált, amikor valaki a nyílt utcán elrabolta az Indiana állambeli Fort Wayne-ben. Testére három nappal később egy árokban találtak rá, 32 kilométerre az otthonától. A kislányt megerőszakolták és megfojtották.  

A rendőrség a nyomozás során idegen eredetű DNS-mintát talált a gyerek alsóneműjén, de az elkövetőt nem tudták beazonosítani. Két évvel később hátborzongató üzenetet firkáltak fel egy pajta oldalára, közel ahhoz a helyhez, ahol felfedezték a tetemet:

Megöltem a nyolcéves April Marie Tisley-t. Újra gyilkolni fogok.

A gyilkos sorai
A gyilkos sorai
Fotó: FBI

Ez a gyilkosság tartott lázban akkoriban mindenkit, évtizedekig a legismertebb megoldatlan bűnesetként tartották számon. Még úgy sem történt semmilyen előrelépés az ügyben, hogy tizenhat évvel később, 2004-ben

a gyilkos újabb és újabb cetliket hagyott kislányok kerékpárjain azzal az üzenettel, hogy ők lesznek a következő áldozatai.

Ezekben még konkrét utalások is vannak April Tinsley-re. Az egyik levélben hibás angollal írva például ez állt:

Szia, édes. Egy ideje már figyellek téged. Én vagyok az, aki elrabolta, megerőszakolta és megölte April Tinsley-t. Te leszel a következő áldozatom, ha ezt most nem jelented a rendőrségnek, vagy nem látom viszont az üzenetet a holnapi újságban vagy a hírekben.

A rendőrség a sárga csíkos papírra írt üzeneteket három különböző helyszínen hagyott táskákban találta meg, mellettük használt óvszerek és a gyilkos testéről készült polaroid fényképek voltak. Végül az ezekről vett mintát hasonlították össze az April Tinsley ruháján talált DNS-nyomokkal, és ekkor rájöttek, valóban ugyanarról az emberről van szó. De még ekkor sem tudták kideríteni, ki az elkövető. 2009-ben még az FBI is becsatlakozott a nyomozásba, de nem jutottak eredményre.

John Miller és áldozata, April Tinsley
John Miller és áldozata, April Tinsley
Fotó: FBI

Végül 2018 májusában egy nyomozó küldte el a mintákat egy cégnek Virginia államba, akik ezek kivizsgálására szakosodtak, és több hasonló megoldatlan ügyön is dolgoztak már.

Ők egy nyilvános adatbázison végigfuttatták a mintákat, és ekkor egy testvérpárra bukkantak. A rendőrség elkezdte megfigyelni az egyiküket, John Millert. Július elején átkutatták a férfi lakókocsiját, ahol a szemétkukában három használt óvszert találtak. Ezeket kivizsgálták, és kiderült,

harminc év után megtalálták April Tinsley gyilkosát.

Július 15-én végül elfogták a most ötvenkilenc éves férfit. Amikor a rendőrség megkérdezte tőle, tudja-e, hogy miért, azt válaszolta: 

April Tinsley miatt.

John Miller bevallotta, hogy 1988-ban a nyolcéves kislányt elhurcolta saját lakókocsijába, ahol előbb megölte, majd közösült a holttesttel. Azt is mondta, a kislány tíz perc fojtogatás után halt meg, és egy napig őrizte a testét, mielőtt az árokparton kidobta. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, az ügyét hétfőn tárgyalják.

Források: BBC, ABC, CNN

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?