Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Törvényt sértettek a brexitpártiak

2018.07.17. 16:54

61 ezer font, azaz több mint 20 millió forint pénzbírság megfizetésére kötelezi a brit választási bizottság a legnagyobb EU-ból való kilépés mellett kampányoló szervezetet, írja a BBC.

A Vote Leave nevű szervezet átlépte a hétmillió fontos (2,5 milliárd forintos) költési limitet a 2016-os brexit kampány során, és ezzel megszegte a választási törvényt. 

675 ezer fontot, melyet a kampányra költöttek egy, a Vote Leave-hez köthető ifjúsági szervezet a BeLeave vezetőjének, Darren Grimes pénzeként tüntették fel. Emiatt Grimes-t további 20 ezer fontra büntették. A Vote Leave visszautasította a vádakat, pártossággal vádolva a bizottságot. A Vote Leave szervezet arca az a Boris Johnson volt, aki múlt héten mondott le külügyminiszteri pozíciójából, mivel nem értett egyet Theresa May miniszterelnök brexit-politikájával.