Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem büntethető a világhírű zongorista gyerekgyilkos felesége

2018.07.17. 12:42

Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két gyermeke meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét. 

Mint akkor mi is megírtuka Van Cliburn Zongoraverseny 2013-as győzteseként világhírűvé vált, akkor 29 éves zongoraművész 2016 márciusában elment lányaiért, az ötéves Nikáért és az egyéves Micheláért a texasi Fort Worth város Benbrook elővárosában lévő egykori közös otthonukba. A gyerekeket holtan találta ágyukban, 31 éves anyjukat, Szofia Cigankovát pedig rendkívül zavart állapotban, szúrt sebektől borítva. A házaspár pár hónappal korábban adta be a válókeresetet.

A vád szerint a nő megfojtotta a gyermekeit. A tragédiát követően Cigankovát elmeszakértők vizsgálták, és mielőtt a tárgyalása megkezdődhetett volna, kezelést is kapott, tavaly azonban már a tárgyalásra alkalmasnak nyilvánították. 

A bíró ítéletének értelmében Szofia Cigankova elmegyógyintézetbe kerül. A védelem és az ügyészség is egyetértett a döntéssel.