Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyemeletes szomszédjára omlott egy épülő ötemeletes ház Indiában

2018.07.18. 07:53

Négyemeletes szomszédjára omlott egy épülő ötemeletes ház egy Újdelhi környékén található városban kedd este. a balesetben legkevesebb négy ember meghalt, sokan a romok alatt rekedtek – írta szerdán az MTI.

Az indiai fővárostól 40 kilométerre keletre, Sarma településen épülő házban legalább 12 munkás tartózkodott a baleset idején, a szomszédban viszont csak a biztonsági őr és néhány ember volt. A helyszínre több mint száz kutató-mentő érkezett mentőkutyákkal, darukkal, kőtörő kalapácsokkal és láncfűrészekkel felszerelve. Egyes helyeken betonvasvágóval metszik el a fémrúdakat, hogy el tudjanak jutni a romok alá szorult emberekhez.

Az épülő ház tulajdonosát és két munkatársát őrizetbe vették, hogy kihallgassák őket. Ugyanis annak ellenére, hogy egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a balesetet, gyanús, hogy súlyos tervezési és kivitelezési hibák történhettek. A kisebb-nagyobb hibák és hiányosságok ugyanis a rohamosan növekvő lakás-kereslet miatt sietve felhúzott lakóparkok és a hatósági korrupció miatt szinte mindennaposnak számítanak.