Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Japánban tízezerrel tombol a nyár

2018.07.18. 06:58

A rendkívüli meleg miatt Japánban a múlt hét óta legkevesebb 12 ember meghalt, csaknem tízezer ember pedig hőgutával kórházba került.

- közölte szerdán a katasztrófavédelem feladatait is ellátó japán tűzoltóság.

A legnagyobb hőség a szigetország középső és nyugati részén alakult ki. A hétvégén 39 Celsius-fokot mértek Gifu prefektúrában, ami az idei nyár rekordja. A fővárosban, Tokióban még a reggeli órákban is 33-34 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. A meleg leginkább az időseknek megterhelő, mert többet tartózkodnak a szabadban, illetve otthon -elsősorban takarékossági megfontolásokból - nem kapcsolják be a légkondicionálót.

Tavaly Japánban 44 ember halt meg a rendkívüli meleg miatt és több tízezren kerültek kórházba. A japán hatóságok ugyanazt tanácsolják az embereknek, mint amit magyarok szoktak hasonló helyzetben: Fogyasszanak sok folyadékot, ne tartózkodjanak sokat a tűző napon és viseljenek fejfedőt.

Japánban a múlt hét közepén a monszunnal érkező Prapirun tájfun miatt heves esőzések voltak, folyók léptek ki a medrükből, felázott a talaj és földcsuszamlások temettek maguk alá több embert. Az ítéletidő 216 halálos áldozatot követelt.

(MTI)