Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgták a titokban e-cigiző kínai pilótát

2018.07.18. 13:31

Kirúgták a titokban e-cigiző pilótát, aki miatt 6500 métert ereszkedett egy Air China-gép múlt héten, írja a BBC. A lap szerint egy másik pilótát is elbocsátottak, valószínűleg a kapitányt.

Ráadásul az Air China légitársaságot a légügyi hatóságok a repülési idő 10 százalékos csökkentésével büntették, és a következő három hónapban kiemelten ellenőrizni fogják a légitársaságot.

Ahogy mi is megírtuk, a gép másodpilótája nem bírt a nikotinéhségével, e-cigit vett elő, és hogy ne derüljön ki, megpróbálta lekapcsolni a ventillátort az utastér felé. Viszont véletlenül a teljes légkondicionáló rendszert kapcsolta ki, ezzel pedig vészesen csökkent az oxigénszint a gépen. Az utasok és a legénység is oxigénmaszkokat kapott, a pilóták pedig az előírások szerint ereszkedni kezdtek a repülővel.

Miután kiderült a hiba oka, és visszakapcsolták a rendszert, a pilóták visszavitték a gépet a megszokott repülési magasságra. A gép végül gond nélkül megérkezett a célállomásra, senki nem sérült meg az út során.

A kínai repülésügyi hatóság 2006-ban tiltották be az e-cigizést a pilótafülkében.