Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lecsapott a német rendőrség a leglátványosabb betöréseket elkövető családra

2018.07.19. 12:14

10 millió euró értékben 77 ingatlant foglalt le egy társaságtól a berlini ügyészség és rendőrség - írja az MTI a Spiegel Tv-re hivatkozva. A társaságot arab "klánként" emlegetik a hírben, és azt írják, a vagyonlefoglalás súlyos csapás a szervezett bűnözésre a német fővárosban.

A nyomozók szerint az ingatlanokat bűncselekményekből származó pénzből vásárolták. A ingatlanok között családi házak és lakások is vannak, többségüket libanoni strómanok közbeiktatásával vásároltak meg.

A berlini körzeti bíróság dönt majd arról, hogy a lefoglalt ingatlanokat végleg elkobozzák-e tulajdonosaiktól.

A hatóságok a múlt pénteken a családhoz köthető 12 lakásban és üzlethelyiségben tartottak házkutatást. A "klán" tagjai a lap szerint látványos betöréseket követtek el, és most a család három tagját vádolják például azzal, hogy tavaly márciusban egy múzeumból ellopták azt a 100 kilós, aranyból készült érmét, amely körülbelül 3,7 millió eurót ér. 2014 októberében a család tagjai egy takarékfiókból zsákmányoltak nagyjából 10 millió eurót, majd szinte az egész épületet felrobbantották. A tettes meglett, de a pénz nem.