Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

40,3 millió embert dolgoztatnak rabszolgaként a világon

2018.07.19. 17:25

Aki azt hiszi, hogy a 21. század Európájában már csak a történelemkönyvekben létezik a rabszolgaság, alaposan téved. A Walk Free Foundation által csütörtökön kiadott Global Slavery Index szerint Berlin lakosságának megfelelő mennyiségű, csaknem 3,6 millió embert dolgoztatnak rabszolgaként Európában és Közép-Ázsiában.

A szervezet a rabszolgaság alatt a kényszermunkát, a gyerekmunkát, a szexuális kizsákmányolást és a kényszerházasságot érti. 

Az egész világon 40,3 milliót is eléri a rabszolgák száma.

Magyarország megdöbbentően sok, 36 ezer emberrel járul hozzá ehhez a számhoz.

Az ország teljes lakosságához képest a legtöbb rabszolga Észak-Koreában van. A 25 milliós ország lakosságának több mint 10 százalékát dolgoztatják rabszolgaként. A legtöbb embert, közel 8 millió főt, Indiában kényszerítik munkára. Az összes rabszolga 71 százaléka nő. Ehhez nagyban hozzájárul az, hogy 15,4 millió ember él kényszerházasságban.

A G20 országok 354 milliárd dollárnyi (csaknem 100 billió forintnyi) olyan terméket importálnak, amit nagy valószínűséggel rabszolgák gyártottak.