Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump: Montenegró kicsi, de nagyon erős emberek lakják

2018.07.19. 14:06

Szerda este Donald Trump európai körútja után interjút adott az őt leginkább támogató amerikai tévécsatornának, a Fox Newsnak. Az interjúban főleg az Egyesült Államok Oroszországhoz és a NATO-hoz fűződő viszonyáról volt szó. Az interjút készítő Tucker Carlson felvetette, hogy miért kellene amerikai katonáknak is az USA szempontjából közömbös országokért harcolniuk egy orosz támadás esetén.

Carlson Montenegrót hozta fel példaként, ami tavaly csatlakozott a NATO-hoz, kiváltva ezzel Oroszország haragját. Trump Carlsonhoz hasonlóan megkérdőjelezte az ilyen típusú katonai beavatkozások hasznosságát. Ezután áttért Montenegróra. Kiemelte, hogy az ország ugyan kicsi, de nagyon erős emberek lakják. A montenegróiak „nagyon erős emberek, nagyon agresszív emberek” – mondta az amerikai elnök. Ha agresszívvá válnak, akkor gratulálok, már ki is tört a harmadik világháború.”

Nem ez az első alkalom, hogy Trump kivívja a montenegróiak haragját. A tavalyi NATO-csúcson Trump egyszerűen arrébb lökte a montenegrói miniszterelnököt.