Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüntetők állták el Orbán autójának útját Izraelben

2018.07.19. 19:53

Tüntetők torlaszolták el az utat Orbán Viktor miniszterelnök konvoja előtt, amikor el akart indulni a Yad Vashem múzeumból, írja a Jerusalem Post. A lap szerint az izraeli látogatáson tartózkodó miniszterelnöknek egy ideig várnia kellett.

A Jerusalem Post szerint több tucat, az ynet szerint nagyjából 20 tüntető volt, akik azzal vádolták Orbánt, hogy antiszemita, és megsérti az emberi jogokat. A portál szerint a rendőrség nem sokkal később feloszlatta a tüntetőket.

Orbán egy rövid megemlékezésen vett részt a múzeumban, aminek keretében a holokauszt áldozataira emlékezett.

Orbán szerdán érkezett kétnapos látogatásra Izraelbe, aminek keretében találkozott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és Reuven Rivlin államfővel is. Orbán többek között azt mondta, hogy „garantáljuk minden zsidó polgár biztonságát Magyarországon, és zéró tolerancia van az antiszemitizmus ellen."