17 ember halt meg a kacsahajó-balesetben

K  AP20180720207
2018.07.20. 18:33 Módosítva: 2018.07.20. 20:06

Kacsahajó szenvedett balesetet Missouri államban, 17 ember veszítette életét, köztük gyerekek is - írja a CNN. A balesetet 14 ember élte túl. 

A kacsahajónak hívott kétéltű turistajármű csütörtök este az amerikai Missouri állam Branson nevű üdülővárosának egyik taván szenvedett balesetet. A kacsahajó erősen viharos időben indult útnak, és egyelőre felborult, majd el is süllyedt. A kacsahajón a személyzet mellett 31 turista utazott.

Ezen a videón a kacsahajó utolsó pillanatait rögzítette valaki a partról, látszik, mennyire viharos volt az idő, amikor kivitték vele a turistákat, és hogy nem csak ez a hajó volt vízen:

Nyolc éve történt egy másik nagy kacsahajós baleset Amerikában, amikor egy nagy teherhajó nekiment egy ilyen turistákkal teli hajónak. Az RTL Klub szerint abban a balesetben mindkét hajós kapitány vétkes volt, az egyikük telefonált épp, a másikuk pedig internetezett a telefonján, azért nem vették észre egymást, ráadásul a kacsahajó kapitánya az ütközés előtt a vízbe ugrott, a többiek a fedélzeten maradtak az ütközéskor:

(Borítókép:  Az áldozatokért imádkoznak gyászolók az üzemeltető cég irodája előtt a Missouri állambeli Bransonban 2018. július 20-án miután az előző este felborult majd elsüllyedt egy kirándulókat szállító kacsahajó a város Table Rock-taván. Fotó: MTI/AP/Charlie Riedel)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport