Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

17 ember halt meg a kacsahajó-balesetben

K  AP20180720207
2018.07.20. 18:33 Módosítva: 2018-07-20 20:06:12

Kacsahajó szenvedett balesetet Missouri államban, 17 ember veszítette életét, köztük gyerekek is - írja a CNN. A balesetet 14 ember élte túl. 

A kacsahajónak hívott kétéltű turistajármű csütörtök este az amerikai Missouri állam Branson nevű üdülővárosának egyik taván szenvedett balesetet. A kacsahajó erősen viharos időben indult útnak, és egyelőre felborult, majd el is süllyedt. A kacsahajón a személyzet mellett 31 turista utazott.

Ezen a videón a kacsahajó utolsó pillanatait rögzítette valaki a partról, látszik, mennyire viharos volt az idő, amikor kivitték vele a turistákat, és hogy nem csak ez a hajó volt vízen:

Nyolc éve történt egy másik nagy kacsahajós baleset Amerikában, amikor egy nagy teherhajó nekiment egy ilyen turistákkal teli hajónak. Az RTL Klub szerint abban a balesetben mindkét hajós kapitány vétkes volt, az egyikük telefonált épp, a másikuk pedig internetezett a telefonján, azért nem vették észre egymást, ráadásul a kacsahajó kapitánya az ütközés előtt a vízbe ugrott, a többiek a fedélzeten maradtak az ütközéskor:

(Borítókép:  Az áldozatokért imádkoznak gyászolók az üzemeltető cég irodája előtt a Missouri állambeli Bransonban 2018. július 20-án miután az előző este felborult majd elsüllyedt egy kirándulókat szállító kacsahajó a város Table Rock-taván. Fotó: MTI/AP/Charlie Riedel)